Ria De Henau

 

RIA De Henau werd geboren in Opbrakel in 1954, groeide op in Geraardsbergen en woont nu in Gent (België).

Het werd duidelijk op zeer jonge leeftijd dat Ria De Henau haar intense ‘staat van zijn’ door haar artistieke talenten kon uiten. Zonder enige voorafgaande kennis van muziek of notenleer, gaf ze uiting aan haar eerste kinderlijke piano composities in de vorm van een schilderij, in een ritmische, abstract lineair patroon van stippen en strepen. Als kind met een slecht gezichtsvermogen, koos ze nauwgezet de kleuren voor de geluiden die ze hoorde. Voor haar zijn muziek en schilderkunst nauw verbonden. Zelfs nu, als volwassen kunstenaar, verwijst ze naar de ‘frequentie van de trillingen’ van kleuren.

>>>

Olivier Bekaert

12 juni - 15 september

De Gentse fotograaf Olivier Bekaert (°1973) toont niet alleen Belgische straatscènes maar presenteert ook alledaagse taferelen uit onder meer Rusland, de VSA, Peru en Egypte en Japan.

Slechts gewapend met camera en pellicule reist Olivier Bekaert schijnbaar doelloos de wereld rond. Hij komt altijd terug met tijdloze, verhalende beelden die de poëzie van het alledaagse benadrukken.

USA is een overzichtstentoonstelling van talloze ongebonden reizen naar de Verenigde Staten. De reeks behelst rake observaties die gepaard gaan met humor en melancholie.

>>>

Pascal Goet

12 juni - 15 september

Insecten worden esthetisch en bijna profetisch door de lens van Pascal Goet. Zijn macro – fotografie deelt met ons de wonderen der natuur, door het accentueren van de vormen en kleuren van de insecten. Zijn prachtige, eigenzinnige collectie foto’s noemt ‘MASK’, omdat we eigenlijk bijna de insecten niet meer herkennen, maar eerder authentieke maskers van stamhoofden, totems of een talisman. Levendige, kunstige vormen, vol van kleur en glans komen aan het oppervlak en geven ons een magisch gevoel. We keren terug naar het primitieve en de kracht van de natuur.

>>>

Denis De Gloire

Vanaf 14 januari 2015

De Morgen, cultuur, 17/12/2014:

“Het werk van Denis De Gloire mag gerust naast dat van Jackson Pollock hangen. Meer zelfs, het werk van Denis De Gloire is beter dan dat van Jackson Pollock. Het evenwicht en de spanning zijn minstens even sterk, de verf is verser, dixit Denis De Gloire.”

>>>

Malo

Vanaf 24 oktober 2014

La vie ordinaire d’ un homme invisible!

 

De fotograaf Malo werkt en leeft in Parijs.

Deze indrukwekkende serie van foto’s doet ons nadenken over ons idee van “leven” en onze toekomst met een vleugje ironie.

>>>

Christophe Vander Eecken

Vanaf 11 november 2013

“The Old Docks of Ghent”

Een beperkte editie verkrijgbaar voor zowel binnen (prints en diasec) als buiten (aluminium) in verschillende formaten!

Christophe Vander Eecken is een gentse freelance fotograaf die sinds 1992 zich toelegt op portretfotografie, editoriaal werk en foto’s die een verhaal vertellen zoals een documentaire.

>>>

Adit Goschalk

Vanaf 21 december 2013

Adit Goschalk is een jonge kunstenares die woont en werkt in Londen. Haar creaties zijn geïnspireerd door het zoeken naar de vrouwelijke identiteit in een wereld die de dag van vandaag geleid wordt door de media. Ze gaat op zoek naar de vrouw in de reclames en actualiteit en gebruikt dit om te bepalen hoe de vrouw haar beeltenis gebruikt wordt in de maatschappij, hoe de beeltenis veelal bewerkt wordt en enkel aangewend wordt om te verkopen.

Adit haar werk weerspiegelt de gepolijste weergave van de vrouw in de glossy magazines, waarbij alle imperfecties weg geborsteld worden, en ze gebruikt hiervoor rijke kleuren. Woorden en zinnen komen door in haar schilderwerk, dreigend om naar de oppervlakte te komen, hoewel ze toch ondergedompeld blijven in de kleuren en vervagen door het water in de verf.

>>>

Kokopelli

Hij maakt de bewuste keuze om enkel gebruik te maken van felle en primaire kleuren.  Zo creëert hij zijn persoonlijk handelsmerk door het maken van honden, stieren en katten.

Na een korte periode van klassiek schilderen (landschappen, portretten) gaat hij over naar een meer hedendaagse vorm van kunst, beïnvloed door pop art.Zo gaat hij verder in zijn zoektocht en start met het maken van beelden in resine, naast zijn werken op doek.

Hij exposeerde reeds in Frankrijk, namelijk Parijs, Lausanne en St Paul, eveneens te Monaco en Lausanne, Zwitserland.

>>>

Juliette Clovis

Juliette is een jonge plastische kunstenares. Ze wordt de “plastisch chirurg” van de kunst genoemd omdat ze als het ware opereert op vinyl en zo de realiteit transformeert tot een dieper geheel.

Ze snijdt en bewerkt het materiaal alvorens het in verschillende lagen te bevestigen op plexiglas. Het is een unieke techniek!

>>>

Thomas Richard Mertens

Vanaf 3 september 2013

Op dit ogenblik ligt zijn focus op het maken van beelden van mensen die hij willekeurig ontmoet op straat. Zo wil hij hun schoonheid op dat precieze ogenblik vastleggen. Ze weerspiegelen schoonheid, maar ook echtheid en vergankelijkheid.

>>>

Thierry Bisch

Vanaf 3 september 2013

Thierry Bisch is geboren in 1953 in Strasbourg, Frankrijk. Het werk van zijn overgrootvader, de schilder Louis Janmot (1814 – 1892) heeft hem sterk beïnvloed.

>>>