Fotofestival Gent – 80 days of summer

80 Days of Summer – Stories of Identity

12/06/2015 – 30/08/2015
In de zomer van 2015 levert Gent zich voor het eerst helemaal over aan de fotografie. In de mooiste monumenten van de Gentse binnenstad toont men werk van nationale en internationale fotografen. Op onverwachte en tot de verbeelding sprekende plekken, te ontdekken tuinen en gebouwen. We stellen er tentoon als nomaden en trekken er een spoor van ontmoetingen allerhande. Fotografie en erfgoed vinden elkaar op verfrissende wijze.

AD gallery neemt deel met een gevarieerde tentoonstelling:

Malo – la vie ordinaire d’un homme invisible

NIEUW: Pascal Goet – Mask

Kunstenaar van de maand (uit in Vlaanderen) Olivier Bekaert

Olivier Bekaert (°1973) is een Gentse fotograaf die naast Belgische straatscènes ook reeds alledaagse taferelen in Rusland, de VSA, Peru, Egypte, enz. op camera vastlegde. Zijn laatste reis ging naar Japan. De foto’s die hij in o.a. Tokyo nam, zijn gedurende de maanden juni, juli en augustus te zien in de lounge van de Zebrastraat.
Bekaert’s keuze voor de alledaagsheid vloeit voor uit zijn voorliefde voor straatfotografen als Robert Frank. Het verschil met traditionele reisfotografie is de persoonlijke afstand van de fotograaf ten opzichte van de geportretteerden. Zijn analoge zwart-witfoto’s zijn gekenmerkt door een perfect gevoel voor timing, aangevuld met aandacht voor de kadrering en esthetiek van het beeld. Dit resulteert in een poëtische, doordachte weergave van het dagelijkse leven in de straten van Japan.